Allison-tietosivut

Sivustolle on koottu nuoria varten tietoa:
- asumisesta
- asevelvollisuudesta
- opiskelusta ja työstä
- raha-asioista sekä
- terveydestä ja ihmissuhteista.

Pipsa ja MinnaAllison suosittelee

TIEDOKSI: Allison -nuorten tietosivuja ei enää päivitetä vuonna 2018. Sivun tiedot voivat olla vanhentuneita.

Kiitokset sivujen käyttäjille ja niille tahoille, jotka linkittivät palvelujaan Allisoniin ja sitä edeltäneeseen Nuorisotietopankkiin.

Suosittelemme jatkossa Nuortenelämä.fi -palvelua, josta vastaa Koordinaatti - nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus. 

Terveisin, Nuorisotiedon kirjasto

****************************************************************************************

Testaamalla tiedät -kampanjassa kerrotaan, miten seksitautitesteihin pääsee ja mitä niissä tehdään. Kampanjaa voit seurata somessa tunnisteella #testaamallatiedät. (Väestöliitto)

Sinuiksi on valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu, jonka kautta voi kysyä mistä tahansa mieltä askarruttavasta oman tai läheisen seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvistä kysymyksistä. (Pirkanmaan Seta & Sateenkaariyhteisöt ry)

Paikka auki -avustusohjelman tavoitteena on auttaa työelämän ulkopuolella olevia nuoria löytämään työpaikan sosiaali- ja terveysalan järjestöistä sekä vahvistaa nuorten työelämävalmiuksia tukemalla työllistymiseen tarvittavia taitoja. Paikka auki -ohjelman tukemat työpaikat on suunnattu alle 29-vuotiaille nuorille. (RAY)

Suunta on valtakunnallinen ja erityisesti 15-25-vuotiaille suunnattu chat-pohjainen ohjaus- ja neuvontapiste, joka tarjoaa nuorille tukea oman elämän suunnan etsimiseen. Kahdenkeskinen chat on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 17-22. Muina aikoina voi lähettää yhteydenottopyynnön, johon vastataan 24 tunnin kuluessa. (Pelastakaa Lapset)

Nuorten mielenterveysseura - Yeesi on nuorten perustama Suomen ensimmäinen mielenterveysseura, jossa nuoret itse toimivat nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseksi. Yeesin vapaaehtoisuuteen perustuvan toiminnan kohderyhmänä ovat tavalliset nuoret, ja tärkeänä vaikuttamiskanavana toimii Facebook.

Pulmakulma - Nuorten kysymys- ja vastauspalstan chat-palvelu on tarkoitettu 12-25-vuotiaille nuorille. Kahdenkeskisessä chatissa on mahdollisuus keskustella nimettömästi nuorisotyöntekijän kanssa. Pulmakulman chat on auki maanantaisin klo 15-17 ja keskiviikkoisin klo 17-19. Keskiviikkoisin chatissa päivystää noin kerran kuussa myös seksuaalineuvoja. (Helsingin seutukunnan nuorten tieto- ja neuvontapalvelut)

Nuorisotiedotuspisteet Suomessa - Nuorten tieto- ja neuvontapalveluja saa lähes 130 palvelupisteessä ympäri Suomea. Neuvontapisteet/-keskukset  tarjoavat nuorille tietoa, ohjausta ja neuvontaa eri elämänalueilta.

Unginfo.fi - Information, handledning, aktivitet för ungdomar mellan 13-29 år. (Luckan)

Tukea, tietoa ja neuvontaa nuorille ihmissuhteista, seurustelusta, seksistä, aggressiosta. (Väestöliitto)


Muut Allison suosittelee -linkit
 

Allison-sivustoa ylläpitää Allianssin Nuorisotiedon kirjasto

Lähetä meille linkkivinkki! kirjasto(at)alli.fi


Nuoriso.fi Nuorten tieto- ja neuvontapisteet  

Nuortenelämä.fi   

Ei vihapuheelle Ota suunta!

  Harmaa talous - musta tulevaisuus